Solný květ - krabička 140 g
Detailní popis produktu
Tato opravdová ambrózie z mořských slanisek, je přírodní solí s naprosto jedinečnými chuťovými vlastnostmi. Dá se použít i při vaření i pečení, aby do vašich kulinářských výtvorů vnesla dotek originality.
Solný květ je sklízen odlišnou metodou. Na rozdíl od běžné Keltské soli sbírané ze dna, jsou jemné krystalky Fleur de sel velmi opatrně a citlivě sbírány přímo z hladiny solných rybníčků. Sklizeň probíhá výhradně v odpoledních hodinách, barva solných vloček je světlejší, neboť sůl nepřijde do styku s jílovitým dnem.
Fleur de sel je známá jako výjimečná sůl, skutečný dar přírody. Aby se na povrchu rybníčků vytvořila, musí být splněny specifické povětrnostní podmínky: suché slunečné počasí s východním větrem.
Fleur de sel se sklízí pomocí „lousse“, tradičního nástroje připomínajícího hrábě používané k jemnému sbírání Fleur de sel z hladiny vody. Její krystaly jsou lehké, jemné a vločkovité. To je důvod, proč ji musí pracovníci soli sklízet rychle poté, co se vytvořila na vodní hladině, aby si zachovali všechny její vlastnosti.
Fleur de sel, kterou po mnoho let používají a milují špičkoví šéfkuchaři po celém světě, je nyní přístupná všem, do pozornosti velkého počtu lidí ji dává naše značka Ryzí keltská sůl.
Je ručně sklízena v Bretani ve Francii původní keltskou metodou. Geografická orientace Atlantiku a klimatické podmínky regionu hrají důležitou roli v jedinečné směsi minerálů a stopových prvků a kvalitě extrahované soli.
1 500 let stará keltská metoda sběru této soli je zásadní pro zachování jejího přirozeného stavu. Drobní živnostníci pracují na důmyslně vymyšleném systému rybníčků. Sklizeň probíhá bez jakékoli mechanizace a moderních technologií, pouze pomocí lidských rukou a dřevěného hrabla. Výsledkem je ryze přírodní sůl.
Keltská sůl je naprosto nerafinovaná, neobsahuje proto žádné chemické látky, konzervační látky ani jiné nechtěné přísady (narozdíl od rafinovaných solí, které obsahujících škodlivé chemické látky a naopak obecně postrádají mnoho stopových látek a minerálů).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.